TiPs

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts?


Ja. Om een afspraak bij ons te maken, heeft u een verwijzing van de huisarts nodig.
Kan ik een afspraak maken op een locatie anders dan in mijn huisartsenpraktijk?


Ja, u kunt een afspraak maken voor elke locatie.
Hoe maak ik een afspraak?


De meeste huisartsen zullen digitaal naar ons verwijzen. Wij ontvangen deze digitale verwijzing automatisch van de huisarts. U wordt binnen 2 werkdagen door ons gebeld om een afspraak in te plannen. U kunt ons natuurlijk ook eerder bellen, indien u dit wilt.

Heeft u een papieren verwijzing van de huisarts? Neem dan zelf contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Neem de verwijzing mee naar uw afspraak bij ons. U kunt de verwijzing ook ingescand mailen naar info@depraktijkinternisten.nl.
Wat moet ik meenemen bij de afspraak?


  1. Uw identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)
  2. Uw gegevens van de zorgverzekering (zorgverzekeringspas)
  3. Actuele medicatieoverzicht. Dit kunt u opvragen bij uw apotheek.
  4. De uitslagen van laboratorium onderzoeken, als dat door uw huisarts is aangevraagd. U kunt deze inzien in uw patientenportaal bij uw huisarts of u kunt aan de praktijkassistente vragen om deze uit te printen voor u indien van toepassing.
Wat zijn de wachttijden?


Wij streven geen tot minimale wachttijd na. Vaak is dit een stuk sneller dan een gemiddelde afspraak bij een internist in het ziekenhuis.
Worden mijn bezoeken vergoed en hoe zit het met de kosten?


Ja, de zorg wordt vergoed. Onze zorg is zoals in het ziekenhuis, wel eigen risico plichtig. Het betalen van eigen risico geldt voor alle verzekeringen, onafhankelijk van welke medisch specialistisch zorg u gebruikt. Zie 'VERGOEDING' voor uitgebreidere informatie en uitleg.
Waarom zou ik naar De Praktijk Internisten gaan en niet naar het ziekenhuis?


1. Deskundige en persoonlijke aandacht 2. 1 op 1 met de medisch specialist 3. Makkelijk toegankelijk en geen 'ziekenhuisgevoel' 4. Geen extra kosten 5. Korte wachttijden 6. Dichtbij in vertrouwde omgeving en gemakkelijk bereikbaar
Wat is een internist?


Interne geneeskunde of inwendige geneeskunde is in Nederland de benaming van een van de specialismen in de geneeskunde, dat zich bezighoudt met het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van ziekten van de inwendige organen van de volwassen patiënt. Een arts die zich hierin gespecialiseerd heeft, is een internist.

Het stellen van een diagnose bij klachten op het gebied van de interne geneeskunde is vaak ingewikkeld. Hierbij vormen het verhaal van de patiënt - de zogenaamde anamnese - en het lichamelijk onderzoek de belangrijkste aanknopingspunten. De internist stelt met deze gegevens een differentiële diagnose op - een lijst met diagnosen die passen bij een bepaalde combinatie van symptomen. Soms zijn er aanvullende onderzoek nodig om achter de oorzaak van de symptomen van de patiënt te komen. Laboratoriumonderzoek, radiologisch onderzoek en de medische microbiologie zijn hierbij belangrijke hulpmiddelen om de diagnose te stellen. Na het aanvullend onderzoek komt tenslotte een diagnose naar boven als de meest waarschijnlijke - de werkdiagnose.

In de behandeling van ziekten kan een internist tot medicatie of leefstijlveranderingen adviseren of doorverwijzen naar andere specialisten. 

Bij de preventie van ziekten heeft de internist evenzeer een voorlichtende taak en kan daarbij gerichte adviezen en medicijnen voorschrijven om zo  de ontwikkeling van nieuwe ziekten te voorkomen.
Hoe zit het met het eigen risico?


Het eigen risico is een eenmalig bedrag, dat u jaarlijks zelf dient te betalen. Het eigen risico bestaat uit 2 delen, een wettelijk verplicht eigen risico (1e) deel en daar bovenop eventueel nog door u gekozen vrijwillig eigen risico (2e) deel. Het eigen risico is van toepassing voor alle medisch specialistische zorg.

Het wettelijk verplichte eigen risico (1e deel) valt onder de basisverzekering, dat u eerst zelf moet betalen. Dit verplichte eigen risico geldt voor iedereen die 18 jaar of ouder. In 2020 en 2021 is dit wettelijk eigen risico vastgesteld op € 385.

Het vrijwillige eigen risico (2e deel) varieert van € 0 tot € 500, precies waar u voor gekozen heeft bij het afsluiten van uw zorgverzekering.